Továbbra is lehet kupakot dobni a gyűjtőszívekbe Miskolcon

Megosztás

Sőt, a szív mellé lerakott kupakokat is elszállítják, amennyiben zárt dobozban vagy tasakban helyezik el őket.

Mint arról korábban írtunk, júliustól kezdve megszűnik az országos műanyag kupakgyűjtés, amely korábban lehetővé tette a rászoruló családok és a költséges műtétre várók támogatását. Az új EU-s szabályozás miatt ugyanis a kupakokat nem lehet majd eltávolítani az új palackokról, ezért gyűjteni sem lehet őket.

A Boon.hu megkérdezte a miskolci önkormányzatot, hogy akik eddig a város több pontján kihelyezett kupakgyűjtő szívekbe obták a műanyag kupakokat, ezután mit tegyenek. A MiReHu Nonprofit Kft. azt a választ adta, hogy a munkatársaik még a megtelt szív mellé elhelyezett kupakokat is elszállítják, ha azokat zárt dobozban vagy tasakban helyezik el. Ebben az esetben egyébként tettek egy olyan javaslatot is, hogy helyezzék el a kupakokat olyan gyűjtőben, amely még nincs megtelve, a város egyéb pontján.

A lakosságtól egyúttal azt kérik, hogy jelezzék a MiReHu ügyfélszolgálatának, amennyiben telített tárolót észlelnek, hoy az ürítést minél mihamarabb el tudják végezni. Sőt, azt is megjegyezték, hogy ha megnövekedik az igény a gyűjtéssel kapcsolatban, akkor az egyébként heti rendszerességgel ürített tárolókból akár soron kívül is elszállítják a kupakokat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek